Content Finder


Nieuws | Performance With Purpose
Nieuws

Ontbijtchecker helpt consument bewust te kiezen

  19-06-2018
 

Quaker introduceert tool om verborgen suikers in kaart te brengen

14 juni 2018, Maarssen - Ontbijtgranenmerk Quaker lanceert vandaag een vergelijkingssite voor ontbijtproducten: www.ontbijtchecker.nl. Hier kunnen consumenten terecht om zelf verschillende ontbijtopties te vergelijken op o.a. suiker, vetten en vezels. Het initiatief is in samenwerking met het Diabetes Fonds en een reactie op de groeiende behoefte bij consumenten aan heldere informatie over voedingswaarden in het algemeen, en suiker in het bijzonder. 

Consument wil zelf controle

Op Ontbijtchecker.nl kunnen gebruikers nu verschillende ontbijtopties vergelijken op een aantal voedingswaarden en is er specifieke informatie rondom suiker te vinden. Hiermee spelen Quaker en het Diabetes Fonds in op de groeiende behoefte bij consumenten aan meer controle over wat ze precies tot zich nemen. Het imago van suiker is aan verandering onderhevig en de nieuwe tool moet de kritische consument helpen om bewuste keuzes te maken. In het geval dat er na gebruik van de tool toch nog onzekerheid is over de inhoud van bepaalde ontbijtproducten, kan men op de website ook input krijgen van diëtisten van het Diabetes Fonds.

Bundeling der krachten

Hanneke Dessing, algemeen directeur van het Diabetes Fonds, vertelt over de bijzondere samenwerking: ”Nederlanders krijgen te veel suiker binnen. Dat moet veranderen om de explosieve groei van het aantal mensen met overgewicht en ziektes als diabetes type 2 te stoppen. Producenten spelen hierin een belangrijke rol. Niet alleen door minder suiker in hun producten te doen, ook door inzicht te geven in de suikerconsumptie. Dat Quaker dit nu doet met de Ontbijtchecker is een mooie stap. Door de krachten te bundelen kunnen we de gezonde keuze makkelijker maken.”

Om de informatie op Ontbijtchecker.nl zo feitelijk mogelijk te houden, is er voor de ontwikkeling van de nieuwe tool ook een samenwerking aangegaan met The Question Mark, een stichting die zich bezighoudt met het indexeren van de voedingswaarden van consumentenproducten.

Eerlijk over suiker

Het idee voor de nieuwe tool ontstond toen Quaker twee jaar geleden het suikergehalte van de Cruesli’s in Nederland met 30 procent omlaag bracht. Het bleek toen dat veel consumenten een vertekend beeld hebben van krokante muesli’s en suiker in het algemeen. Quaker besloot een tool te ontwikkelen waarmee mensen zelf gemakkelijk inzicht zouden krijgen in de feiten. Die tool, de Ontbijtchecker, is vanaf vandaag beschikbaar voor het grote publiek.

Noor Hendriks, brand manager Quaker: “We leven steeds bewuster en mensen zijn op zoek naar balans in voeding. We begrijpen dat het voor consumenten lastig kan zijn om die te vinden als er geen helder inzicht is in de precieze samenstelling van voedingsmiddelen. De Ontbijtchecker legt heel precies de feiten bloot en geeft iedereen de mogelijkheid om het ontbijt te kiezen dat het best bij zijn of haar levensstijl past.”

De Ontbijtchecker is te vinden op www.ontbijtchecker.nl.